Hoe lang gaan zonnepanelen mee?
Zonnepanelen kunnen lang mee. Fabrikanten geven gemiddeld een garantie tot 25 jaar. De gemiddelde levensduur kan gesteld worden op 40 jaar. Echter is de levensduur van zonnepanelen afhankelijk van de kwaliteit van het zonnepaneel. Bovendien moet de zonnepaneel goed tegen extreme weersomstandigheden kunnen.
Hoe snel gaan zonnepanelen achteruit?
Hoe snel een zonnepaneel achteruit gaat hangt af van het kwaliteit zonnepaneel. Niet elk zonnepaneel is kwalitatief even goed. Natuurlijk hang de kwaliteit van het zonnepaneel ook samen met kostprijs. Kwalitatief goede zonnepanelen zullen over het algemeen ook een stuk duurder zijn, dan een minder kwaliteit zonnepaneel. Het kan zijn dat een zonnepaneel 1% per jaar achteruit gaat. Er zijn ook zonnepanelen die jaarlijks nog geen 1% achteruit gaan.
Hoe lang gaat de omvormer mee?
De gemiddelde levensduur van de omvormer is 12 jaar. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in de wisselstroom. Het is belangrijk dat bij het omvormen zo min mogelijk energie verloren gaat. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe meer energie er gebruikt kan worden. Het is dus belangrijk om een kwalitatief goede omvormer te kiezen. Het is handig om regelmatig de meterstand te controleren. Wanneer je de meterstand met de verwachte opbrengst vergelijkt, kun je bepalen hoe goed de omvormer nog werkt.
Wat kan de levensduur van de zonnepaneel aantasten?
Het belangrijkste van de zonnepaneel is de kwaliteit. Het is dus belangrijk als je zonnepanelen gaat kopen in Limburg dat je let op de kwaliteit van het zonnepaneel. De zonnepaneel wordt blootgesteld aan verschillende factoren. Een van de factoren wat de levensduur van de zonnepaneel kan aantasten zijn de weersomstandigheden. Vooral in Nederland is het belangrijk om een zonnepaneel te kiezen, die goed beschermd is tegen verschillende weersomstandigheden.
Hoe wordt stroom opgewekt door een zonnepaneel?
Allereerst absorberen de zonnepanelen het zonlicht. De zonnecellen zorgen ervoor dat de elektronen in de zonnepaneel gaan bewegen. Hierdoor ontstaat spanning in de vorm van gelijkstroom. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omvormt naar wisselstroom. Vanaf de omvormer loopt een kabel naar de meterkast. Deze kabel zorgt ervoor dat de wisselstroom die is omvormt door de omvormer gebruikt kan worden. Het is belangrijk om elk jaar de kwaliteit van de zonnepanelen en omvormer te controleren. Zo kom je erachter hoe lang de levensverwachting van de zonnepaneel en omvormer is!
In deze blog is de levensverwachting van de zonnepaneel en omvormer beschreven. Hoe lang heb jij de zonnepanelen en omvormer al? Misschien zijn ze wel toe aan vervanging. Dit kun je gemakkelijk controleren met de stroom die opgewekt is, in vergelijking met de verwachte opgewekte stroom.
Heb je deze blog gelezen en ben je ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan ook eens onze blog over “hoe lang moet egaline drogen” of onze blog over “hoe lang moet je overkapping zijn".