Hoe lang ben ik zwanger?

22/12/2022
|
469
Waldo Taekema
Waldo Taekema
22/12/2022

Een zwangerschap duurt gemiddeld 9 maanden. Dat is omgerekend ongeveer 40 weken. Minder dan 5% van de vrouwen bevalt ook letterlijk op deze datum. Toch is 9 maanden (40 weken) een goed beeld van de zwangerschapsduur. Gemiddeld bevallen de meeste vrouwen tussen de drie weken voor of na de vastgestelde bevaldatum. Het is daarom erg spannend voor de meeste vrouwen, op het moment dat de bevaldatum steeds dichterbij komt. Op het moment dat je in de buurt van de bevaldatum komt, zal het kindje al gegroeid zijn. Dit is dan ook terug te zien in de vorm van de buik. De buik is dan al vaak erg gegroeid. Tevens zul je op deze momenten al vaak de eerste kraamcadeaus ontvangen. Voor vele is de zwangerschap een moment, om nooit meer te vergeten, vergeet dit dus niet vast te leggen met een camera!

Hoe lang duurt het voordat ik zwanger kan raken?

De vrouw is het meest vruchtbaar in de periode rond de eisprong. De eicel overleeft gemiddeld zo’n 24 uur. Zaadcellen daarentegen kunnen tot 5 dagen overleven in de baarmoeder of eileiders. Per menstruatiecyclus zijn er zo’n 6 dagen waarom je zwanger kunt worden. Dit is dé dag van de eisprong en dé 5 dagen voor de eisprong.

Je zult het niet direct merken, dat je zwanger bent. De eerste symptomen zullen pas na een aantal weken zichtbaar worden. Een paar weken, nadat je bevrucht bent zal je symptomen merken bij de borsten. De borsten zullen dan gevoelig zijn. Echter zal niet iedereen al zó snel symptomen merken van de zwangerschap. Bij sommige vrouwen kan dit erg lang duren.

Hoe lang duurt het voordat ik een dikke buik krijg tijdens de zwangerschap?

Gemiddeld begint de buik te groeien, na 11 weken. De meeste vrouwen krijgen een dikkere buik tijdens 11 en 18 weken. Echter is dit niet bij elke vrouw hetzelfde. Dit is een natuurlijk proces. Het is dus bij iedereen anders. De een krijgt sneller een dikke buik, dan de ander. Er zijn een aantal factoren die afhankelijk zijn van de zichtbaarheid van de buik. De volgende factoren zijn namelijk afhankelijk:

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw is afhankelijk voor het krijgen van een dikke buik. Zo zal er een duidelijk verschil zijn tussen een kort iemand en een lang iemand.

Genetica

Genetica is ook een belangrijke factor voor het krijgen van een dikke buik. Het is erg aannemelijk dat jij rond dezelfde periode een dikkere buik gaat krijgen, als jouw eigen moeder.

Buikspieren voorafgaand de zwangerschap

Buikspieren is ook een bepalende factor voor het moment, waarop je een dikkere buik krijgt. Als je sterke buikspieren hebt, kan het wat langer duren voordat je een dikkere buik krijgt. Daarom duurt het vaak bij een eerste zwangerschap al vaak wat langer. Bij een tweede zwangerschap zal je dan ook vaak zien, dat de buik al wat sneller groeit dan bij de eerste keer.

In deze blog is alles beschreven, wat je moet weten over de zwangerschap! Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “hoe lang duurt het om een nieuwe werknemer te vinden?“, “hoe lang moet je bulken en cutten?“ of ''hoe lang wachten met seks?''

Hoe lang...  Hoelang blijft nagellak zitten?

Recent

Hoe lang gaan kunstbloemen mee?

12/03/2025

Hoe lang blijft parfum hangen?        

12/03/2025

Hoe lang gaat een gewrapte keuken mee?

11/03/2025

Hoe lang mag je correcties aanbrengen in de boekhouding?

25/02/2025

Hoe lang duurt een vlucht van Nederland naar Malta?

21/02/2025

Meer in deze categorie

Hoe lang gaan kunstbloemen mee?

|

Hoe lang blijft parfum hangen?        

|

Hoe lang blijft zonnebrand effectief op je huid?

|
,

Hoelang duurt het om van een slechte nachtrust te herstellen?

|
© Copyright Hoe lang 2025

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!