Hoe lang blijven digitale bestanden online?

04/07/2024
|
41
Waldo Taekema
Waldo Taekema
04/07/2024

In de huidige digitale wereld vertrouwen velen van ons op gratis online opslagdiensten om onze bestanden veilig te bewaren en te delen. Of het nu gaat om foto's, documenten, video's of andere digitale bestanden, de vraag hoe lang deze bestanden online blijven staan, is van groot belang, zeker wanneer je dit wilt gebruiken als brand portal. Bieden deze gratis programma's hier een oplossing voor of kun je beter voor een betaalde variant gaan? Wij vertellen het in deze blog.

Wat is een brand portal?

Een brand portal, of merkportaal, is een online platform dat bedrijven en organisaties gebruiken om hun merkidentiteit te beheren en te communiceren. Simpel gezegd, je gebruikt dit als bedrijf om al je media, merkgerelateerde middelen en andere documenten in op te slaan. Bij een merk portaal of brand portal is het belangrijk dat er genoeg ruimte is om alles op te slaan. Bieden de onderstaande alternatieven hier uitkomst voor of niet?

Voorbeelden van gratis opslagdiensten

Google Drive

 • Opslagruimte: 15 GB gratis
 • Voorwaarden: Bestanden blijven bewaard zolang je account actief blijft. Je hebt in totaal 15gb aan opslag ruimte, wat niet enorm veel is.
 • Voordelen: Grote opslagruimte, integratie met andere Google-diensten, eenvoudige interface.
 • Nadelen: Beperkte opslagruimte zonder betaling, privacykwesties. Er zijn zorgen over hoe Google gegevens verzamelt en gebruikt voor advertentiedoeleinden. Je kunt Google Drive gebruiken voor het opslaan van meerdere media bestanden, maar het is niet geschikt om te fungeren als brand portal.

Dropbox

 • Opslagruimte: 2 GB gratis
 • Voorwaarden: Bestanden blijven beschikbaar zolang de account actief is.
 • Voordelen: Gebruiksvriendelijke interface, synchronisatie op meerdere apparaten, goede samenwerkingsfuncties.
 • Nadelen: Zeer beperkte gratis opslagruimte, kan prijzig worden voor meer ruimte. Daarnaast zijn er zorgen over de beveiliging, zoals bleek uit enkele incidenten in het verleden. Zeker niet geschikt als brand portal

OneDrive

 • Opslagruimte: 5 GB gratis
 • Voorwaarden: Bestanden blijven bewaard zolang de account actief blijft en de gebruiksvoorwaarden worden nageleefd.
 • Voordelen: Integratie met Microsoft Office, redelijk veel opslagruimte, naadloze integratie met Windows-besturingssystemen.
 • Nadelen: Minder gebruiksvriendelijk voor niet-Microsoft gebruikers, beveiligingskwesties. Soms zijn er klachten over synchronisatieproblemen.

WeTransfer

 • Opslagruimte: Tot 2 GB per bestandsoverdracht
 • Voorwaarden: Bestanden blijven 7 dagen beschikbaar.
 • Voordelen: Geen account nodig, eenvoudig te gebruiken, snelle overdracht.
 • Nadelen: Korte bewaartijd, geen permanente opslag. Het is niet geschikt voor langdurige opslag of samenwerking.

Betaalde alternatieven voor een brand portal

Zoals je al hebt kunnen lezen zullen de gratis varianten je niet kunnen bieden wat je zoekt voor een brand portal. Er zijn gelukkig verschillende betaalde alternatieven waar je naar kunt kijken. Hieronder noemen wij drie voorbeelden van deze alternatieven.

FileFlow

FileFlow is een cloud-based digitale beeldbank die bedrijven helpt bij het beheren, vinden en delen van hun digitale bestanden. De software biedt een centrale opslagplaats voor foto's, video's en andere mediabestanden, met geavanceerde zoek- en filtermogelijkheden. Gebruikers kunnen bestanden snel vinden en delen zonder externe diensten. Extra functies zijn onder meer instelbare metadata-velden, API-koppelingen, en flexibele toegangsrechten. Dit maakt FileFlow een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing voor mediabeheer, geschikt voor diverse organisaties zoals gemeenten, zorginstellingen en marketingteams. Ofwel een ideale keuze voor een brand portal systeem

Hoe lang...  Hoe lang duurt de zomervakantie?

Bynder

Bynder is een uitgebreide Digital Asset Management (DAM) oplossing die bedrijven helpt bij het beheren van hun merk- en marketingmateriaal. Het platform biedt een gecentraliseerde opslag voor digitale assets zoals afbeeldingen, video's en documenten. Met Bynder kunnen gebruikers gemakkelijk assets zoeken, delen en publiceren, terwijl ze ervoor zorgen dat alles voldoet aan de merkrichtlijnen. De tool ondersteunt ook samenwerking tussen teams, met functies zoals goedkeuringsworkflows en versiebeheer. Bynder biedt daarnaast integraties met andere marketingtools, waardoor het een complete oplossing is voor merkbeheer en marketingactiviteiten.

Widen Collective

Widen Collective is een veelzijdige Digital Asset Management oplossing die bedrijven helpt bij het organiseren en distribueren van hun digitale content. Het platform biedt een centrale bibliotheek waar gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot afbeeldingen, video's, documenten en andere mediabestanden. Widen Collective biedt krachtige zoekfunctionaliteiten, metadata tagging, en flexibele rechtenbeheer om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot bepaalde content. Daarnaast ondersteunt het platform integraties met andere softwaretools en biedt het analytics om het gebruik en de effectiviteit van digitale assets te volgen. Widen is geschikt voor bedrijven van elke omvang en sector.

Kies voor de betaalde programma's

Velen ons vertrouwen op gratis online opslagdiensten om bestanden veilig te bewaren en te delen. Voor gebruik als brand portal rijst de vraag hoe lang deze bestanden beschikbaar blijven. Gratis programma's bieden beperkte opslag en hebben nadelen zoals privacykwesties en beperkte functionaliteit. Daarom kun je beter kiezen voor betaalde alternatieven zoals: FileFlow, Bynder en Widen Collective beter geschikt. Ook bieden deze meer opslagmogelijkheden, zoekfuncties en beveiligingsopties.

Recent

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

19/07/2024

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

12/07/2024

Hoe lang gaat een tapijt mee?

08/07/2024

Hoe lang is een darm?

04/07/2024

Hoe lang duurt een trouwdag?

04/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

|

Hoe lang is een darm?

|

Hoe lang duurt een trouwdag?

|

Hoe lang is het vliegen naar Mallorca

|
,
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!