Hoe lang duurt een trouwdag?

04/07/2024
|
48
Waldo Taekema
Waldo Taekema
04/07/2024

Hoe lang een trouwdag duurt is natuurlijk bij elke bruiloft heel erg verschillend. Een trouwdag bestaat niet alleen maar uit het jawoord, maar erg gaan ook dingen aan vooraf. Ook moet na de ceremonie het feest nog beginnen. Bij de Hompesche Molen kun je een trouwfeest houden, maar ook een bedrijfsfeest. Kijk hier voor een bedrijfsfeest in Limburg. In deze blog zie je een overzicht van hoe een planning van de bruiloft er het meeste uitziet en hoelang zoiets duurt.

trouwen

Factoren die de duur van een bruiloft bepalen

De indeling van de bruiloft is afhankelijk van de grootte van de viering, de locatie en de soort bruiloft. Een goede planning hierin bespaard je een hoop stress. Hierbij kan een weddingplanner je helpen.  Het belangrijkste is om te weten hoeveel tijd iedereen nodig heeft. De kapper, de visagiste, de fotograaf, de koks, etc. Lees hier ook meer over hoe lang het duurt over het organiseren van een evenement.

Voorbereiding

Het is belangrijk om genoeg tijd te nemen voor je ochtendritueel. Je wilt namelijk niet gehaast beginnen aan de grote dag. Hierbij is een fijne stressvrije ochtend erg belangrijk. Eerst rustig douchen en ontbijten en daarna is het pas tijd voor een de echte voorbereiding. Het stylen van een bruidskapsel duurt ongeveer één uur.  Het aanbrengen van make-up duurt ongeveer 45 minuten tot één uur. Dit is wel afhankelijk van de look. Het is goed om hierover te overleggen met de visagist en de kapper. Zodra de make-up is gedaan is, is het tijd om de trouwjurk aan te trekken. De tijd die je nodig hebt om een trouwjurk aan te trekken verschilt per jurk. Zijn er veel knopen? Heb je veel accessoires waar je rekening mee moet houden? Reken hiervoor 30 minuten extra

Aankomst locatie

Rond de middag is het tijd om naar de ceremonielocatie te gaan. Vaak is dit ook een fotomoment. Aangekomen op de locatie maken jullie elkaar klaar voor het ja-woord. Zorg dat je in dit uur je voorbereid op het jawoord.

Start ceremonie

Dan gaat de ceremonie beginnen. Meestal duurt dit 45 minuten tot een uur. Je weet nooit hoe lang het echt precies duurt. Maar een uur moet je eigenlijk zeker voor ogen houden. Mocht er nog een kerkelijke inzegening zijn, plan dan 2 uur in.

Fotoshoot

Na de ceremonie is het tijd voor foto’s. Voor een fotoshoot moet je minimaal één uur rekenen. Voor deze reportage moet er genoeg tijd worden genomen, want het is het moment om jullie liefde en looks vast te leggen. Als een fotoshoot op een andere locatie is, hou dan rekening met de reistijd.

trouwen

Receptie en felicitatie

Na de fotoshoot is het tijd voor de receptie en felicitatie. Een receptie duurt gemiddeld twee uur. De toost loopt langzaam over in het diner.

Diner

Dan is het tijd voor het diner. Dit is een moment om even tot rust te komen. Het diner loopt vaak uit, dus het is belangrijk dat hier een ruime planning voor is. Meestal wordt hier 2,5 of zelfs 3 uur voor ingepland. Naast het eten zal er ook nog tijd zijn voor speeches. Verschillende gasten nemen hier soms lang de tijd voor. Daarnaast verschilt het natuurlijk per diner hoelang het duurt. Een walking dinner, of een buffet duurt vaak wat minder lang. Voordat het feest begint zit je al snel aan de 3 uur

Hoe lang...  Hoe lang van tevoren bereid je je voor op een bruiloft?

First dance en feest

De eerste dans kan tussen vader en dochter zijn, of moeder en zoon. Maar je kunt natuurlijk ook de eerste dans tussen jou en je partner houden. Na de first dance is het tijd voor het echte feest. Een gemiddeld feest duurt tussen de 3 en de 5 uur. Dit is afhankelijk van het aantal gasten, de voorkeuren en de locatie. Regel je een DJ of regel je artiesten. Allebei kan natuurlijk ook.

Recent

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

19/07/2024

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

12/07/2024

Hoe lang gaat een tapijt mee?

08/07/2024

Hoe lang is een darm?

04/07/2024

Hoe lang blijven digitale bestanden online?

04/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

|

Hoe lang is een darm?

|

Hoe lang blijven digitale bestanden online?

|

Hoe lang is het vliegen naar Mallorca

|
,
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!