Hoe lang mag een container blijven staan?

06/03/2024
|
158
Waldo Taekema
Waldo Taekema
06/03/2024

Je hebt een container nodig voor de verbouwing van de badkamer of een andere renovatie aan het huis. Of je zet je afvalcontainer buiten aan de stoep. Heel erg handig natuurlijk. Maar hoe lang mag zo’n container nu blijven staan? Zo voorkom je dat er extra kosten bij komen. Laten we deze kwestie eens nader bekijken.

afvalcontainers

Afvalcontainer

De regelgeving en voorschriften kunnen per gemeente enorm verschillen. Sommige gemeentes hebben strenge richtlijnen over hoe lang een afvalcontainer mag blijven staan. Dit heeft met de recycling van afval te maken. In sommige gemeentes worden er flexibele tijden gegeven. Het is belangrijk om de specifieke voorschriften van jouw gemeente door te lezen. Tijden variëren tussen een dag of twee dagen. Dit heeft te maken de geur en voor voetgangers die langslopen. Wanneer je afval niet allemaal meteen mee kan met de afvalcontainer, zul je moeten kijken om alternatieven te vinden, zodat het afval alsnog opgehaald kan worden. Op de dag dat je afvalcontainer wordt opgehaald, moet je zorgen dat de container uiterlijk half 8 aan de deur staat en ’s avonds om 19:00 weer binnengehaald is. Je kunt ook de dag van tevoren na 22:00 uur de container binnenhalen. Op het moment dat je de container te lang laat, staan kun je een waarschuwing of een geldboete krijgen.

Bouwcontainers

Meestal is het zo dat een bouwcontainer maximaal 5 tot 14 dagen aan de openbare weg blijft staan. Er zijn wel andere regels als je een bouwcontainer gaat huren. Dan is het belangrijk wat de gemeente je voorschrijft, aangezien iedereen die jou straat in rijdt, zou moeten wijken. Een bouwcontainer is net zoals een zeecontainer in verschillende maten te verkrijgen. Bekijk hier alle afmetingen van een zeecontainer. Wanneer je project langer duurt dan de tijd die de gemeente je voorschrijft, dan kun je een aanvraag doen om je bouwcontainer langer te laten staan. Wel is het dan belangrijk dat je dan aangeeft dat de bouwcontainer echt niet op je eigen terrein gezet kan worden en dat het geen overlast veroorzaakt voor in de buurt. De gemeente rekent ongeveer twee weken voor een bouwcontainer plaatsen.

Container plaatsen op een plaats waar het niet mag

 Wanneer je een container plaatst op openbaar terrein, moet je vaak precariobelasting betalen. Je mag het nooit plaatsen op een parkeerplaats die betaald is, voor invaliden zijn of van een vergunninghouder is. Hiervoor zal je een boete ontvangen. Je betaalt minstens 100 euro boete voor een container die verkeerd geplaatst is. Ook betaal je de kosten aan het bedrijf die vervolgens weer de container moet verplaatsen.

afvalcontainers

De container op de juiste manier aan de weg zetten

Het is de bedoeling dat de container zo snel en veilig mogelijk geleegd kan worden door de chauffeurs. Wat is de juiste manier om een container neer te zetten?

  • Het moet met de opening van de deksel naar de weg toe geplaatst worden.
  • De container moet niet te ver van de stoeprand geplaatst worden
  • Houd voldoende ruimte tussen de containers, anders kan de vuilniswagen niet goed de container oppakken. Zet hem ook niet te dicht tegen een paal of auto
  • Vouw de containerzakken naar binnen wanneer je de container aan de weg zet
  • De deksel moet altijd dicht kunnen
  • Het mag niet meer wegen dan 80 kg
Hoe lang...  Hoe lang duurt buikgriep bij een kind?

Recent

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

19/07/2024

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

12/07/2024

Hoe lang gaat een tapijt mee?

08/07/2024

Hoe lang is een darm?

04/07/2024

Hoe lang blijven digitale bestanden online?

04/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

|

Hoe lang gaat een tapijt mee?

|

Hoe lang moet stucwerk drogen?

|

Hoe lang kan asbest schadelijk blijven in een gebouw?

|
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!