Hoe lang gaat een LED-lamp mee?

15/09/2022
|
213
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
15/09/2022

Als het om LED lichtbronnen gaat, is een van de meest voorkomende vragen die we krijgen hoe lang ze meegaan. Hoeveel gebruiksuren gaat een LED-lamp mee voordat deze moet worden vervangen? Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit van de LED en de manier waarop deze wordt gebruikt. In deze blogbijdrage gaan we dieper in op hoe lang LED-lampen meegaan en wat hun levensduur beïnvloedt.

LED-lampen steeds populairder

Dit heeft meerdere oorzaken. Een daarvan is dat ze zeer energie-efficiënt zijn, wat helpt om de elektriciteitsrekening te verlagen. Ze gaan ook veel langer mee dan traditionele gloeilampen, dus je hoeft ze niet zo vaak te vervangen. En omdat ze geen kwik bevatten, zijn ze een milieuvriendelijkere optie.

Hoe lang gaan LED-lampen gemiddeld mee?

Hoe lang gaan LED lampen nu eigenlijk mee? Dat hangt af van de fabrikant en het type lamp, maar de meeste LED's hebben een levensduur van 10.000 tot 25.000 uur. Dat is ongeveer 25 keer langer dan een gloeilamp!

Maar vergeet niet dat dit slechts een gemiddelde is - sommige mensen melden dat hun LED's zelfs langer meegaan, terwijl anderen vinden dat ze eerder moeten worden vervangen.

Welke factoren kunnen de levensduur van een LED-lamp beïnvloeden?

Er zijn een paar dingen die een LED kunnen beïnvloeden de levensduur, zoals:

- Hoe vaak hij wordt gebruikt: Hoe vaker u een LED-lamp gebruikt, hoe korter de levensduur zal zijn. Dit komt omdat de warmte van veelvuldig gebruik de levensduur van de diodes kan verkorten.

- Hoe heet hij wordt: Als een LED-lamp te heet wordt, zal deze ook een kortere levensduur hebben. Daarom is het belangrijk om een LED-lichtbron te kiezen die niet te veel warmte produceert.

- De kwaliteit van de lamp: Niet alle LED's zijn gelijk. Sommige merken of soorten lampen zijn beter dan andere en gaan langer mee. Als je dus op zoek bent naar een led die lang meegaat, doe dan goed onderzoek en kies voor een hoogwaardige optie.

In deze webshop met lichtbronnen zijn de meest sfeervolle opties te vinden. Ook nog eens prima geprijsd.

Voorzorgsmaatregelen gebruik van LED-verlichting

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de levensduur van de leds te verlengen:

- Gebruik een dimschakelaar: Dimmers helpen de hoeveelheid stroom te regelen die naar een LED gaat, wat kan voorkomen dat deze oververhit raakt en de levensduur verkort.

- Installeer in een goed geventileerde ruimte: Zoals we al eerder zeiden, is warmte een van de vijanden van een LED-lamp. Dus als je LED's in een goed geventileerde ruimte installeert, zullen ze langer meegaan.

- Kies de juiste maat lamp: Zorg ervoor dat u een LED-lamp kiest die de juiste maat heeft voor de armatuur waarin je deze in gebruikt. Als hij te groot of te klein is, zal hij minder lang meegaan.

Door deze eenvoudige tips te volgen kun je ervoor zorgen dat de LED lampen een lang en gezond leven hebben.

Hoeveel kost het een LED-lamp?

Prijzen van LED-lampen variëren heel erg. Je kunt een aantal zeer goedkope opties vinden, maar deze zijn vaak van mindere kwaliteit en gaan niet zo lang mee. Als je een hoogwaardige LED wilt die vele jaren meegaat, zul je iets meer moeten betalen. Over het algemeen zijn LED lampen echter nog steeds veel goedkoper dan een paar jaar geleden.

Hoe lang...  Hoe lang moet er tussen de wasbeurten van een tapijt zitten?

De gemiddelde prijs van een mooie LED-lamp licht tussen de € 10,- en € 25,- per stuk. Je kunt ook kiezen voor een nog luxere optie, en dat is een Philips Hue lamp. Dan is de kleur en hardheid van het licht van afstand in te stellen. Door middel van een app op je telefoon of met een wandschakelaar.

Zijn milieu voordelen aan het gebruik van LED-lampen?

Ja, er zijn milieuvoordelen verbonden aan het gebruik van LED-lampen. Zoals we al eerder zeiden, bevatten ze geen kwik, dus zijn ze een milieuvriendelijkere optie dan traditionele gloeilampen. En omdat ze veel langer meegaan, gooi je na verloop van tijd minder lampen weg.

Omdat ze minder energie verbruiken, helpen ze je ecologische voetafdruk te verkleinen. Dus als je op zoek bent naar manieren om milieuvriendelijker te zijn, is het overstappen op LED-lampen een geweldige optie. Tenslotte helpt een milieuvriendelijk huis ook bij de verkoop van een huis.

LED-lamp kopen

LED-lampen zijn in veel winkel en webshops te koop. Echter zijn er een paar speciale plaatsen om er een te kopen.

Neem bijvoorbeeld sfeerlampen.nl waar je een uitgebreid aanbod vind. De mooiste sfeerlampen voor de beste prijs. Gegarandeerd vele uren plezier van het mooiste licht. Bekijk alle mogelijkheden die er zijn. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blogs over “hoe lang ben ik zwanger?“, "hoe lang duurt het voordat zonnepanelen elektriciteit gaan genereren?" en "hoe lang moet ik mijn telefoon opladen".

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang gaat een slot mee?

|

Hoelang moet ik mijn telefoon opladen?

|
, ,

Hoe lang duurt een hypotheek aanvraag?

|
,

Hoe lang duurt een airco onderhoudssessie?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!