Hoe lang duurt de verkoop van een woning?

06/11/2022
|
168
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
06/11/2022

Hoe lang duurt de verkoop van een woning? Tegenwoordig verkopen huizen als warme broodjes over de toonbank en met name in de grotere steden. Het kan voorkomen dat jouw huis in een regio ligt wat minder aantrekkelijk is. Maar misschien ook wel. Gemiddeld duurt de verkoop van een huis 3 maanden. Wanneer je jouw huis wilt verkopen, wil je dit zo snel mogelijk laten gaan. Om dit te doen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. In dit artikel gaan we de belangrijkste voorwaarden bepreken.

Een goede online presentatie

Je hebt allemaal verschillende platformen zoals Funda waarop mensen jouw huis online kunnen bekijken. Als je huis niet online opvalt, zul je veel potentiële kopers mislopen en dit is zonde. Het is nu eenmaal niet voldoende om alleen een advertentie op Funda te zetten en te wachten. Zorg ervoor dat je huis goed gepresenteerd wordt. Zorg bijvoorbeeld dat er altijd goede foto’s van je huis op staan. Laat deze maken door een professional wanneer het mooi weer is. Een goede belichting zorgt ervoor dat je huis ruimer uit zal zien. Tenslotte werkt het vaak ook goed om een vide te maken van het huis. Je maakt het een potentiële koper zo makkelijker waardoor hij of zij langer zal kijken naar je advertentie. Zorg dat mensen langer naar de advertentie blijven kijken!

Maak je huis verkoop klaar

Het wordt erg lastig om je huis te verkopen wanneer je huis helemaal nog niet verkoop klaar is. Je kunt tegenwoordig een woningstyliste inschakelen om je huis aantrekkelijker te maken. Dit zal een positief effect hebben op de verkoopsnelheid van jouw woning.

Wanneer een woning niet aantrekkelijk is gemaakt, zullen potentiële kopers doorklikken. Wil jij bijvoorbeeld een huis verkopen in Maasbracht? Raadpleeg dan eventueel je makelaar of het nodig is om een woningstyliste in te schakelen.

Een unieke verkooptekst

Geef al je teksten in je advertentie en persoonlijke touch. Vertel bijvoorbeeld waarom je het huis toen hebt gekocht en wat je zo aantrekkelijk vond. En wat is de reden waarom je het nu verkoopt? Gebruik deze teksten in je advertenties, maar ook op je social media. Hier kun je de berichten ook delen. In veel advertenties worden formele teksten gebruikt. Doe hier je voordeel mee en maar de teksten uniek! Duurzame huizen doen het tegenwoordig ook heel goed. Heb jij zonnepanelen of zaken zoals ledlampen? Zet dit in je teksten.

Dit waren ze dan, drie tips om de verkoop van je woning te versnellen! Nu kun je ook antwoord geven op de vraag: "hoe lang duurt de verkoop van een woning"

Heb je deze blog gelezen en ben je ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan ook eens onze blog over “hoe lang gaan zonnepanelen mee?"

Hoe lang...  Hoe lang kun je doen met een barbecue?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang gaat een slot mee?

|

Hoelang moet ik mijn telefoon opladen?

|
, ,

Hoe lang duurt een hypotheek aanvraag?

|
,

Hoe lang duurt een airco onderhoudssessie?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!