Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023
|
29
Waldo Taekema
Waldo Taekema
08/11/2023

We denken er misschien amper over na, maar ook een slot heeft eens in de zoveel tijd een opknapbeurt nodig. Of het nu gaat om kleine verandering of een compleet nieuw slot. Soms kan het beter zijn om mogelijke beveiligingslekken te voorkomen. In deze blog gaan we het hebben over waarom het beter is een slot in de zoveel tijd op te knappen, wat de voordelen van een nieuw slot zijn en hoe lang een slot daadwerkelijk meegaat.

Waarom is onderhoud plegen aan een slot goed?

Vanaf het moment dat je ergens komt te wonen, krijg je eenmalig de sleutels die bij het slot passen., maar vaak wordt hierna nooit meer nagedacht over het opknappen of zelfs vervangen van een slot. Het is dan ook slim om eens in het jaar onderhoud te plegen aan het slot. Enkele redenen om dit regelmatig te doen zijn:

  • Veroudering: sloten die al een hele tijd geleden zijn geplaatst, raken ook roestig op het moment dat er iedere dag gebruik van wordt gemaakt. Hierdoor kan het slot op een begeven moment minder goed werken en misschien wel helemaal niet meer open gaan. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je sleutel over breekt in het slot omdat je te veel kracht aan het zetten bent. In dat geval heb je directe vervanging nodig, en kan een slotenspecialist goed van pas komen.
  • Forceren: het kan natuurlijk ook zijn dat je slot al eens lichtelijk is geforceerd. Hierdoor is het voor toekomstige inbrekers nog makkelijker binnen te dringen. Als je hier meer informatie over wilt hebben, kan het ook fijn zijn inbraakbeveiliging advies te krijgen, zodat je precies weet wat je wel en niet moet doen na een inbraakpoging. Een ervaren slotenmaker kan jou goed advies geven over wat te doen na een inbraak.
  • Ruzie: er kan in elke huiselijke situatie een moment komen dat jullie met ruzie beslissen uit elkaar te gaan. Op het moment dat degene die verhuist nog een sleutel heeft, zou hij of zij kunnen besluiten naar binnen te komen en schade aan te brengen. Dit moment wil je koste wat het kost voorkomen.

Voordelen van een nieuw slot

Naast dat het er misschien beter uitziet, zijn er nog wel meer voordelen te bedenken waarom een nieuw slot slim kan zijn. Enkele voordelen zijn:

  • Bescherming: een nieuw slot is in de eerste plaats de optimale preventie van inbraken. Inbrekers willen het liefst zo snel mogelijk naar binnen. Op het moment dat ze zien dat jouw deur te goed beveiligd is en het ze te veel moeite kost, slaan ze jouw woning het liefst over.
  • Ongemakken: naast dat het zorgt voor een betere beveiliging, hoef je je geen zorgen te maken dat je voor een gesloten deur komt te staan.

Hoe lang gaat een slot mee?

Een concreet antwoord geven op de vraag hoe lang een slot meegaat is heel lastig. Je kunt er echter wel vanuit gaan dat een goed slot jaren meegaat. Om de levensduur van je slot te verlengen, kun je wel regelmatig het slot insmeren. Let dan wel op dat het middel geen stoffen of vuiligheid aantrekt.

Hoe lang...  Hoe lang wachten met seks?

Vond je dit een interessant artikel? Lees hier hoe lang je je telefoon moet opladen!

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

07/11/2023

Meer in deze categorie

Hoelang moet ik mijn telefoon opladen?

|
, ,

Hoe lang duurt een hypotheek aanvraag?

|
,

Hoe lang duurt een airco onderhoudssessie?

|

Hoe lang duurt het om te ontspullen?

|
, ,
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!