Hoe lang gaat een tegelvloer mee?

28/11/2022
|
147
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
28/11/2022

De levensduur van een tegelvloer is van 10 jaar tot levenslang. Deze duur is anders dan de fabrieksgarantie, die slechts voor een bepaalde periode is. De levensduur van een tegelvloer heeft te maken met de manier hoe de tegels gelegd zijn. Bij een juiste legging van de tegels, kunnen de tegels zelfs levenslang meegaan. In deze blog lees je hoe jij ervoor kan zorgen dat de tegelvloer lang mee kan gaan. Belangrijk is de legging en het onderhouden van de tegelvloer.

Hoe leg je een tegelvloer?

Een tegelvloer leggen is niet gemakkelijk. Echter moet het met deze instructies te doen zijn voor iedereen. Voordat je begint met het leggen van een tegelvloer, is het belangrijk om te weten hoeveel tegels je nodig hebt. Na het berekenen van de benodigde stappen, is het goed om te weten of je de ondervloer moet egaliseren. Egaliseren heeft betrekking tot het glad maken van de ondervloer.

Is de ondervloer gelijk en heb je genoeg tegels in huis gehaald, dan kun je beginnen met het maken van de tegellijm. Voordat je de tegellijm op de ondervloer gaat smeren, kun je gebruik maken van twee spandraden. Met de spandraden kun je een rechte lijn trekken, zodat de tegels ook recht komen te leggen. Heb je de lijn getrokken en is de tegellijm klaar, dan kun je de ondervloer gaan insmeren. Begin tegenover de deur en maak gebruik van een troffel. Verdeel de lijm goed en gelijkmatig.

Het moment is aangebroken. Je kunt de tegel gaan leggen. Bij het plaatsen van de tegels, is het goed om gebruik te maken van voegkruisjes. Heb je tegels gelegd en goed gebruik gemaakt van de voegkruisjes, kun je de voeg tussen te vloer opvullen. Dit kan je wel pas doen nadat de tegellijm 24 uur heeft kunnen drogen.

Hoe moet je een tegelvloer onderhouden

Je kunt de vloer op verschillende manieren schoonmaken. Het handigste is om de vloer gewoon elke week te onderhouden. Dit kun je doen door te stofzuigen en te dweilen. Het is wel belangrijk om geen vettige schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het dweilen. Vettige schoonmaakmiddelen kunnen strepen achterlaten op de tegel.

Naast wekelijkse onderhoud, is het ook handig om de tegelvloer jaarlijks te reinigen met een krachtiger middel. Je kunt dan gebruik maken van een intensiefreiniger. Belangrijk is wel om te letten dat het geschikt is voor jouw vloer. Bovendien zijn er vaak mensen die aangeven krassen en beschadigingen te krijgen op de tegelvloer. Om de tegel te beschermen, kun je gebruik maken van meubeldoppen. Deze doppen zorgen ervoor dat jouw meubelstuk geen krassen maakt op de tegelvloer.

In deze blog vind je de manier, hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw tegelvloer lang mee kan gaan. Belangrijk is dat de tegelvloer goed wordt gelegd. Bovendien is het ook de taak om de vloer goed te onderhouden. Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “hoe lang duurt het sportvasten” of "Hoe lang duurt het voor je klachten krijgt na werken met gevaarlijke stoffen"!

Hoe lang...  Hoe lang moet egaline drogen?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|

Hoe lang duurt het voordat gepersonaliseerde campagnes werken?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!