Hoe lang duurt het voor je klachten krijgt na werken met gevaarlijke stoffen?

29/11/2022
|
248
Waldo Taekema
Waldo Taekema
29/11/2022

Hoe lang het duurt voordat je last krijgt van gevaarlijke stoffen hangt van verschillende factoren af. Het heeft onder andere ermee te maken met welke stof je in aanraking bent gekomen. Bovendien is dit per persoon verschillend. Het is lastig om een specifieke tijd toe te kennen, hoe lang het duurt voordat je last krijgt na werken met gevaarlijke stoffen. Elk lichaam reageert anders. Ondanks het lastig is om een tijd toe te kennen, is het wel noodzaak om dit serieus op te nemen. Ben je in contact gekomen met een gevaarlijke stof? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de huisarts of een dokter. Hoe eerder je contact opneemt, des te eerder je ernstige ongelukken kunt voorkomen!

In aanraking gekomen met gevaarlijke stoffen?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met gevaarlijke stoffen. Zo kun je gevaarlijke stoffen op de huid krijgen, inademen en in het oog krijgen. Onderstaand vind je manieren, wat je het beste kunt doen, als je in aanraking bent gekomen met gevaarlijke stoffen.

Een gevaarlijke stof is in het oog gekomen

Het kan zijn, dat er een gevaarlijke stof in het oog terecht is gekomen. Belangrijk is om rustig te blijven en het oog gedurende 15 minuten te spoelen onder de kraan. Het is ook belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een huisarts of dokter. Zij kunnen jou goed begeleiden. Ze kunnen jouw precies vertellen, wat je wel en niet moet doen. Het is ook handig om de volgende keer als je met gevaarlijke stoffen gaat werken, een bril te dragen. Zo kun je jouw ogen beter beschermen.

Een gevaarlijke stof in aanraking met de huid

Het kan ook zijn dat de gevaarlijke stof in aanraking is gekomen met de huid. Dit kan wel eens voorkomen tijdens het poetsen. Op het moment dat de huid in aanraking is gekomen, is het goed om te weten welke gevaarlijke stof het is. Vaker staan op internet digitale werkinstructies beschreven wat er moet gebeuren als je in contact bent gekomen met de gevaarlijke stof. Bovendien zijn sommige stoffen makkelijk van de huid af te wassen. Dus probeer vooral rustig te blijven.

Gevaarlijke stoffen ingeademd

Het kan ook zijn dat je een gevaarlijke stof hebt ingeademd. Het kan zijn dat de luchtwegen opzwellen, waarna er brandwonden kunnen ontstaan. Neem dus gelijk contact op te komen met de huisarts of dokter om zoveel mogelijk te voorkomen.

In deze blog is beschreven wat je beste kunt doen, als je in contact bent gekomen met een gevaarlijke stof. Heb je deze blog gelezen en ben je ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “hoe lang gaat een tegelvloer mee

Hoe lang...  Hoe lang duurt een gemiddelde zwangerschap?

Recent

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

19/07/2024

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

12/07/2024

Hoe lang gaat een tapijt mee?

08/07/2024

Hoe lang is een darm?

04/07/2024

Hoe lang blijven digitale bestanden online?

04/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

|

Hoe lang is een darm?

|

Hoe lang blijven digitale bestanden online?

|

Hoe lang duurt een trouwdag?

|
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!