Hoe lang kun je rijden zonder benzine?

08/06/2023
|
118
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
08/06/2023

Heb jij ook wel eens met klamme handen achter het stuur gezeten omdat je er op het allerlaatste moment achter kwam dat je bijna geen benzine meer in je tank had? Dat kan natuurlijk de beste overkomen, maar wist je dat de kans superklein is dat je écht geen benzine meer hebt? Wij leggen je uit waarom en geven je tips om de volgende keer op tijd bij het benzinestation te zijn.  

Wanneer is je tank écht he-le-maal leeg en wat gebeurt er dan?  

Een goede indicator is natuurlijk het lampje op je dashboard dat gaat branden als de benzine bijna op is, maar ook dan kun je nog een behoorlijk stuk rijden. Bij de meeste automerken kun je vaak meer dan 100 kilometer rijden. Bij oudere modellen moet je soms gokken hoever je nog kunt rijden, terwijl nieuwere modellen ook het aantal resterende kilometers weergeven. Zodra deze echt op nul staat, kun je vaak 50 kilometer vooruit.  

Als je het precies wilt weten, kun je met een handige truc de proef op de som nemen. Je kunt bijvoorbeeld zodra het lampje brandt, gaan tanken. De hoeveelheid benzine die je dan hebt getankt, kun je aftrekken van je totale tankinhoud. Vermenigvuldig dit getal met het verbruik van je auto en je weet hoever je nog zou kunnen rijden.  

Wat is de beste tijd om benzine te tanken 

Moet je, om er zeker van te zijn dat je niet met een lege tank gaat rijden, om de haverklap even voor een paar euro aan benzine in je auto stoppen? Nee hoor, al raden we je zeker ook af om écht tot het laatste moment te wachten met tanken. Eigenlijk kun je het beste pas tanken als je tank nog voor ongeveer een kwart vol is. Rijd je uiteindelijk met (te) weinig benzine in je tank, dan gaat je auto steeds meer gebruik maken van het bezinksel wat achterblijft in je tank. Dat wil je niet, want dat kan uiteindelijk schadelijk zijn voor je auto.  Meer over elektrisch rijden? Kijk dan hier even!

Tips om te voorkomen dat je zonder benzine zit 

Ben je best vergeetachtig en wacht je altijd met tanken tot het lampje gaat branden? Dan hebben we een paar handige tips voor je: 

  • Heb je het idee dat je auto meer verbruikt dan normaal? Check dan misschien of je een nieuw uitlaatsysteem nodig hebt 
  • Ga op een vaste dag tanken. Zo krijg je een 'ritme’ en weet je zeker dat je nog voldoende benzine hebt 
  • Spreek met jezelf een ‘tankwaarde’ af. Ga bijvoorbeeld tanken als je op je dashboard ziet dat je nog maar 3 streepjes hebt of als de teller een bepaalde waarde aanwijst 
  • Ga carpoolen. Dat scheelt zowel jou als je collega veel geld en benzine!  

Lees ook hoe lang duurt de zomervakantie? of hoe lang werken poppers?

Hoe lang...  Hoe lang is een offerte geldig?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|

Hoe lang duurt het voordat gepersonaliseerde campagnes werken?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!