Hoelang duurt een erectie gemiddeld?

07/04/2023
|
220
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
07/04/2023

Soms willen de meeste mannen dat een erectie zolang mogelijk duurt. Maar hoelang duurt een erectie gemiddeld?

Gemiddelde duur erectie

De gemiddelde duur van een erectie is 30 tot 45 minuten. De tijd wordt gerekend vanaf het moment dat de erectie zijn maximale hardheid heeft bereikt. De duur van een erectie hangt af van verschillende factoren:

  • Je leeftijd
  • Gezondheid
  • Fitheid
  • Medicatie gebruik
  • Hoe opgewonden je bent
  • Soort erectie

Soort erectie

Om geslachtsgemeenschap te hebben is het belangrijk dat er een erectie is. Daarnaast kan het hebben van een erectie ervoor zorgen dat de man, maar ook de partner opgewonden wordt. Maar een erectie hoeft niet altijd te betekenen dat een man opgewonden is of zin heeft in geslachtsgemeenschap. Het kan ook een lichamelijke reactie zijn, zoals bijvoorbeeld een erectie in de puberteit of bij het wakker worden in de ochtend.

Erectie langer volhouden

Er bestaat geen manier om je erectie langer vol te kunnen houden. Als je een gezonde levensstijl hebt dan helpt het wel om een erectie langer vol te houden. Mannen met ernstig overgewicht hebben gemiddeld een kortere erectie en zij kunnen last hebben van erectieproblemen. Stel jij hebt ernstig overgewicht, dan is het aan te bevelen om gezonder te eten en meer te bewegen.

Een erectie langer volhouden kan ook door langer door te gaan met het voorspel. Dit zorgt voor meer spanning en lust naar elkaar waardoor je erectie langer volhoudt. Met happy caps krijg je een nog spannendere avond met je partner.

Erectie die extreem lang aanhoudt

Het liefst willen de meeste mannen een zo lang mogelijk durende erectie. Maar het is wel een probleem als de erectie langer dan 4 uur aanhoudt. Dit kan een teken zijn van een gezondheidsprobleem. Er kan bij een natuurlijke erectie weefsel in de penis afsterven door het gevolg van zuurstof tekort, want het bloed in de penis circuleert niet. Mocht dit bij jou gebeuren dan is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

Conclusie

De gemiddelde duur van een erectie duurt 30 tot 45 minuten. De duur van een erectie hangt daarentegen wel af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld je leeftijd, gezondheid en soort erectie. Er zijn geen manieren om een erectie langer vol te houden, maar een gezonde levensstijl en het doen van voorspel kunnen er wel voor zorgen dat een erectie langer vol te houden is. Mocht de erectie langer duren dan 4 uur dan is het aan te raden om contact op te nemen met je huisarts.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook hoelang kun je doen met een barbecue? of hoelang duurt het om een jacuzzi te verwarmen?

Hoe lang...  Hoe lang duurt het voor je klachten krijgt na werken met gevaarlijke stoffen?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|

Hoe lang duurt het voordat gepersonaliseerde campagnes werken?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!