Hoe lang heeft alcohol effect op je spieren?

12/09/2023
|
91
Waldo Taekema
Waldo Taekema
12/09/2023

Je houdt ervan om gezond bezig te zijn en goed te sporten, maar je houdt ook van een glaasje alcohol. Sport jij voordat je gaat drinken of erna? In allebei de situaties heeft het effect op je spieren, maar hoelang heeft alcohol nu echt effect op je spieren?

Het leven eromheen

Overdag ben je vaak bezig met werken, maar je vindt altijd een gaatje om te gaan sporten. Je houdt ervan om te kunnen sporten en dit doe je ook met plezier. Je krijgt een voldaan gevoel ervan en vindt het lastig om een rustdag te pakken. Naarmate je meer bent gaan sporten heb je er altijd meer plezier in gekregen. Het kan begonnen zijn als een hobby, maar uiteindelijk doorgegroeid tot een passie. Na een hele week druk zijn met werk en sporten komt het weekend dichterbij. Je wilt graag iets gaan doen met vrienden en vindt het zonde om dan geen alcoholisch drankje te nuttigen. Je gaat op de vrijdag en zaterdag naar het terras toe en drinkt daar een paar drankjes. De ene persoon kan het bij twee glaasjes laten, maar de ander heeft geen rem als die eenmaal begonnen is. Je kan er altijd vanuit gaan dat voor ieder glas was je drinkt een afbouw proces van 1,5 uur zit. Denk je maar eens in hoeveel je op een avond stappen drinkt en hoelang het dan gaat duren.

Wat gebeurt met je spieren?

Elke keer dat je gaat sporten krijg je kleine scheurtjes in je spieren. Na het sporten begint het herstel hiervan. Dit proces is voor iedere persoon anders. Dit komt namelijk doordat ieder lichaam anders is opgebouwd. Doordat iedereen met een andere intensiteit sport en andere oefeningen doen betekent dit ook dat er een verschil zit in de scheurtjes van de spieren. Na het trainen wordt altijd aangeraden om een goede maaltijd te eten die rijk is aan vitamines en aan eiwitten. Eiwitten is voor het herstel van de spieren een belangrijke stof, want dit zorgt ervoor dat het bindweefsel goed aan elkaar groeit.

Natuurlijk kan een avond alcohol drinken geen probleem, maar als je intensief bezig met sporten is het aan te raden dit te beperken. Op het moment dat jij alcohol gaat drinken breken de spieren af en dit is iets wat je eigenlijk wilt voorkomen. Lees daarom hier hoe lang het duurt voordat spieren gaan groeien.

Wat kan dan wel?

Het is algemeen bekend dat alcohol niet goed is voor jou en voor je spieropbouw. Het breekt de spieren af en zorgt voor lager testosteron bij mannen. Voor de mensen die wel alcohol willen drinken wordt vaker de ‘skinny bitch’ aangeraden. Dit is een drankje met vodka, bruiswater en citroen (of limoen). Vaak wordt dit drankje gemaakt met Absolut vodka aangezien deze qua prijs en kwaliteit heel goed is. Klik hier voor alle Absolut vodka smaken. Veel sporters vinden dit het beste drankje vanwege de lage hoeveelheid calorieën wat eraan verbonden zitten en drinken dit ook het meeste.

Als je nu een keer niet op het terras gaat zitten kan je natuurlijk thuis ook een drankje gaan doen. Tegenwoordig wordt dit steeds vaker gedaan door de jeugd, omdat het opstap gaan heel duur wordt. Zo wordt er meer en vaker thuis gedronken dan opstap. Klik hier voor een drankenhandel in Duitsland.

Hoe lang...  Hoe lang duurt sportvasten?

Ben je nu op zoek naar meer informatie over sporten? Lees: Hoe lang moet je bulken en cutten? Of Hoe lang duurt sportvasten?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

|
,

Hoe lang moet je spieroefeningen doen voor succes?

|

Hoe lang moet je in een ijsbad zitten om resultaat te merken?

|
,

Hoe lang duurt een judowedstrijd?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!