Hoe lang bestaat crypto?

25/06/2024
|
44
Waldo Taekema
Waldo Taekema
25/06/2024

Bitcoin werd officieel pas in 2009 geïntroduceerd. Sindsdien heeft de wereld van cryptocurrency een hele snelle groei doorgaan. Veel mensen zijn er nog altijd sceptisch over met betrekking tot wat nu wel en niet klopt met dit digitaal geld. De bitcoin bestaat dus nu onderhand al 15 jaar, maar in de afgelopen jaren zijn er steeds meer currencies bijgekomen. In deze blog gaan we dieper in op waar crypto nu eigenlijk vandaan komt en hoe het zich zo snel heeft kunnen ontwikkelen.

Het ontstaan van bitcoin

De oorsprong van cyrptocurrency kan worden herleid tot de publicatie van een paper door een persoon of groep die zichzelf Satoshi Nakamoto noemt, in 2008. De paper werd getiteld als: “bitcoin A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Het beschreef een methodiek voor het gebruik van een network als systeem voor elektronisch geld. Zo zou het systeem niet afhankelijk zijn van een centrale autoriteit zoals een bank. Dit was voor velen een grote verandering, maar het vergde ook heel veel aanpassing.

Bitcoin zelf ging op 3 januari 2009 de markt op. Dit gebeurde toen Nakamoto het eerste blok van de bitcoin blockchain, beter bekend als het Genesis-blok in bezit kreeg. Vanaf dit moment is bitcoin eigenlijk alleen maar gegroeid en is het veel geld waard geworden. Zo zijn er veel flinke stijgingen geweest de afgelopen jaren en zal het ook om grote bedragen blijven gaan. Zo werd de bitcoin voor sommige een uitweg om hun geld te besteden met de kans dat het meer werd. Aangezien in 2008 de financiële crisis was geweest wouden mensen hun geld veilig stellen. Zo werd bitcoin een uitweg hiervoor.

De groei van crypto

Na de introductie van bitcoin volgden al snel andere cryptocurrencies. Een van de eerste alternatieven wat Litecoin, dit werd gelanceerd in 2011. Daarna kreeg je Ethereum in 2015. Nu worden er momenteel nog veel meer cryptocurrencies gelanceerd in de hoop dat deze ook zo stijgen. Velen zien dit toch als een soort gokken en durven hun handen er niet aan te branden, maar er zijn ook mensen die er veel geld mee hebben kunnen verdienen. In veel gevallen is het afhankelijk wat de koers van bepaalde coins is. Zo is de chainlink koers momenteel heel goed, maar je weet nooit hoe het over 10 jaar zal zijn.

Wat kan de toekomst brengen?

Hoe de toekomst van crypto uit zal zien is een grote vraag. Vanwege de prijsschommelingen is het lastig om hier een concreet oordeel over te geven. Het kan namelijk zomaar zijn dat morgen de prijzen 10x in waarde stijgen, maar de week erna erg kelderen. Zelf vind ik er geen lijn op te trekken en blijft het een onmogelijke voorspelling. Het kan voor velen een manier zijn om extra geld te spenderen en er misschien iets voor terug krijgen. Echter moet er dan wel altijd rekening worden gehouden met de belastingen, want je moet het namelijk toevoegen in je belasting aangifte. Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat je belasting aangifte langer duurt, maar de tijd zal minimaal zijn.

Hoe lang...  Hoe lang duurt het om je belastingaangifte in te vullen?

De wereld van cryptocurrencies is een aparte wereld wat bij lange na nog niet compleet ontrafeld is. Het lijkt mij ook niet dat we ooit alle geheimen achter dit gaan weten, maar dat we ook nooit gaan weten wie of wat Satoshi Nakamoto is. Dit zullen vragen zijn die voor altijd blijven hangen bij ons.

Recent

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

19/07/2024

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

12/07/2024

Hoe lang gaat een tapijt mee?

08/07/2024

Hoe lang is een darm?

04/07/2024

Hoe lang blijven digitale bestanden online?

04/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang duurt het om je belastingaangifte in te vullen?

|

Hoe lang duurt een gerechtelijke procedure?

|
,

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

|

Hoe lang duurt een hypotheek aanvraag?

|
,
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!