Hoe lang duurt het om gellets te maken?

16/09/2022
|
350
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
16/09/2022

Wat zijn gellets

Gellets zijn kleine, kleurrijke gel balletjes gemaakt van snel absorberend polymeer. Doordat het van een zetmeel basis is gemaakt, zorgt het niet voor een irriterende reactie op de huid én ze zijn biologisch afbreekbaar. De balletjes zitten vol met water, op het moment dat ze contact maken met iets, denk bijvoorbeeld aan de huid. Dan barsten ze uit elkaar. Ook zijn gellets dusdanig gemaakt dat ze geen vlekken maken op kleding, muren of andere objecten.

Hoe maak je ze gellets

Gellets komen meestal in verpakkingen van tien duizend stuks. Dat is natuurlijk een gigantisch aantal, maar de balletjes worden pas écht groot op het moment dat ze in contact komen met water. Op het moment dat je ze in een bak met water doet, zullen ze tien keer zo groot worden. Natuurlijk wil je niet alle tien duizenden gellets in één keer gebruiken. Als je ze luchtdicht naderhand weer doet verpakken, kun je ze de aankomende jaren gewoon nog gebruiken. De balletjes die al in het water zijn geweest, kun je drie maanden lang bewaren in water. Let op! Beide soorten gellets moet je afdekken van zonlicht.

Hoelang duurt het om ze te maken

Het maken van gellets zelf is binnen twee seconden gedaan. Zorg voor een grote emmer, doe daar de droge gellets in. Dompel die balletjes volledig onder water. Wacht ongeveer twee uur. Op het moment dat ze ongeveer 10 millimeter zijn. Dan zijn ze klaar voor gebruik. Zorg wel dat er geen overtollig water mee gaat tijdens het laden van de gelblasters!

Waar kun je gellets kopen

Mocht je na dit artikel gelezen te hebben heel veel zin hebben om een gelblaster gevecht te beginnen tegen je vrienden, familie of ouders (wat we absoluut begrijpen). Dan kun je de gelblasters kopen, of zelfs huren op veel verschillende locaties!

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over "hoe lang gaat een tegelvloer mee?" en hoelang duurt het om volledig te ontspannen.

Hoe lang...  Hoe lang duurt het theorie-examen?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|

Hoe lang duurt het voordat gepersonaliseerde campagnes werken?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!