Hoe lang moet egaline drogen?

22/11/2022
|
449
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
22/11/2022

Gemiddeld moet egaline tussen de 12 en 48 uur drogen. De meeste vloeren zij na ongeveer vier uur als beloopbaar. De droogtijd hangt samen met de egaline. Niet alleen is de egaline en dikte van de egaline van belang voor de droogtijd, ook de ondervloer en ventilatie beïnvloed de droogtijd. Een goede vuistregel voor de droogtijd van de egaline te berekenen, is elke millimeter egaline vermenigvuldigd met 12 uur. De droogtijd van egaline kan dus erg verschillen. Benieuwd wat egaline precies is en wat de voordelen zijn van de vloer egaliseren? Dat en nog veel meer lees je allemaal in deze blog!

Wat is egaline precies?

Egaline bestaat voornamelijk uit cement en kunsthars. Het materiaal zorgt voor een vlak en glad oppervlak, nadat het verhard is. Egaliseren is eigenlijk niks anders dan een vloer glad en strak maken. Het is handig om de vloer met egaline te bedekken, want dan zal het niet zo snel scheuren of barsten. Als de egaline op de vloer is aangebracht, is de ondervloer geschikt voor verder af te werken. Het materiaal dat voornamelijk bestaat uit cement en kunsthars, is geschikt voor meerdere verschillende ondergronden. Daarbij is het wel belangrijk, dat de ondergrond schoon, stabiel, droog en stofvrij is.

Kun je zelf egaliseren?

Egaliseren klinkt lastig, maar dat hoeft niet. Wanneer je wilt egaliseren om een tegelvloer te kunnen leggen, kun je dit prima zelf doen. Het enige wat je moet hebben, is de juiste informatie en materialen. Op het internet zijn er een heleboel instructiefilmpjes die jouw uitleggen, hoe je de vloer moet egaliseren. Echter kun je ook een bedrijf inhuren, om de vloer te egaliseren. Je kunt dan verzekerd zijn van een juist resultaat. Alleen zal je een hoger bedrag moeten neerleggen, dan dat je het zelf zou doen.

Wat is het voordeel van een egale vloer?

Een egale vloer kent verschillende voordelen. Als de vloer geëgaliseerd is, zal de vloer minder snel scheuren of barsten. Het maakt de ondervloer namelijk strakker. Niet alleen maakt het egaliseren de ondervloer strakker, de vloer wordt ook gelijkmatiger. Bovendien wordt de kwaliteit van de ondervloer versterkt. Alles bij elkaar genomen, is het dus erg voordelig om de vloer te egaliseren. Het is alleen handig om af te wegen, of je dit zelf gaat doen of dat je een bedrijf inhuurt.

In deze blog vind je alles wat je moet weten over egaline! Wist je al veel van bovenstaande informatie, of heb je veel nieuwe dingen gelezen? Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “hoelang mag je rijbewijs verlopen zijn”, “hoe lang duurt sportvasten” of “hoe lang duurt het om gellets te maken”!

Hoe lang...  Hoe lang heb je last van de gevolgen van werken met asbest?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|

Hoe lang duurt het voordat gepersonaliseerde campagnes werken?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!