Hoe lang duurt het om een nieuwe werknemer te vinden?

28/11/2022
|
161
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
28/11/2022

Het toenemende personeelstekort is te voelen in alle sectoren en waarschijnlijk dus ook in die van jou. Of het nou gaat omdat je bedrijf wilt uitbreiden doordat het goed gaat, een werknemer weggaat om wat voor reden dan ook (denk aan verhuizen, nieuwe baan, ziekte, zwangerschap etc.) of je een tijdelijke vervanger nodig hebt voor een project: nieuwe werknemers vinden is moeilijker dan ooit. Het aanneemtraject van een nieuwe werknemer, zonder het daadwerkelijke vinden, duurt op zichzelf al gemiddeld drie en een halve week. Het vinden zelf hangt helemaal af van de ingezette middelen. In deze blog lichten we een paar van die in te zetten middelen toe om jouw bedrijf of afdeling op weg te helpen!

Gespecialiseerde recruitment bureaus

Voor algehele werkzaamheden zijn er via doorsnee uitzendbureaus nog werknemers te vinden, maar als je voor een hoger opgeleide functie een werknemer zoekt dan zal je toch beter moeten zoeken. Of ja, dit zoekwerk hebben wij al voor je gedaan. We noemde eerder al dat gemiddeld een aanneemtraject drie en een halve week duurt, dit is exclusief het zoektraject. Door een gespecialiseerd recruitment bureau als bijvoorbeeld Recruitment Center te gebruiken, wordt deze drie en een halve week zowel je zoek- als aanneemperiode. Stel voor je denkt bij jezelf: “Ik ben op zoek naar een interim HR medewerker”, dan is een gespecialiseerd recruitment bureau als Recruitment Center hetgeen wat jou kan helpen om een nieuwe werknemer te vinden.

Stel een meerdere jaren recruitment plan op

Als je niet persé nu een werknemer nodig hebt, maar op de lange termijn wilt denken, dan is een meerdere jaren recruitment plan wat je nodig hebt. Hoewel dit een arbeidsintensief iets is en je wellicht méér dan 1 FTE kwijt bent aan dit opzetten, is het wel zeker waard om te doen als je een MKB- of groter bedrijf bent. Om dit op te stellen kan je een interim HR medewerker aannemen die je behoeften inventariseert, een planning maakt over meerdere jaren waarin de groei van het bedrijf wordt meegenomen, een recruitment plan opstelt en dit vervolgens uitvoert. Weet wel, een recruitment plan is niet in steen geschreven, deze moet flexibel zijn. Het is nooit zeker hoe een bedrijf groet en wat voor soort werknemers hierbij komen kijken.

Gebruik jij deze twee stappen dan is de vraag niet meer ‘Hoe lang duurt het om een nieuwe werknemer te vinden?’, maar dan wordt de vraag ‘Wat moet ik doen met al deze nieuwe werknemers?’.

Lees hier de blog over hoe lang je met meubels kunt doen.

Hoe lang...  Hoe lang kun je met meubels doen?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|

Hoe lang duurt het voordat gepersonaliseerde campagnes werken?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!