Hoe lang is het rijden van noord naar zuid Nederland?

25/03/2024
|
614
Waldo Taekema
Waldo Taekema
25/03/2024

Wanneer je een reis  door het land van de tulpen en windmolens gaat maken, zul je het een en ander tegenkomen. Met zijn heuvelachtige landschappen in het zuiden en zelfgemaakte dijken in het noorden is Nederland dé perfecte plek om met de auto te doorkruisen. Ook de goed onderhouden wegen en snelwegen maakt Nederland ideaal voor een rondreis. In deze blog vertellen we je precies hoe lang deze reis duurt en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Van noord naar zuid

De reis van Amsterdam naar Maastricht is een echte aanrader. De kleine grachtjes, prachtige herenhuizen en vele pleintjes en parken maakt Amsterdam een perfecte startplek van deze rondreis. Volgens velen is die dé parel van Europa. Amsterdam draagt een grote culturele geschiedenis met zich mee. Van het Anne Frank Huis tot de Westertoren, in Amsterdam staat cultuur en geschiedenis voorop. Je kunt hier genieten van een heerlijke lunch of diner op een van de honderden terrasjes in de stad.

Rondreis

Vanuit de hoofdstad gaat de rondreis verder naar Utrecht. Deze reis duurt ongeveer 45 minuten. In Utrecht staan nat zoals in Amsterdam veel herenhuizen en grachtenpanden. Vanaf de welbekende Domtoren kijk je uit over de hele stad. Dit adembenemende uitzicht wil je zeker niet missen. Vervolgens gaat de reis door naar Den Bosch. Ook dit duurt ongeveer 45 minuten. Het historische centrum van deze stad oogt middeleeuws door de vele smalle straatjes en oude stadsmuren. Door de vele winkels en restaurants is er altijd wel iets te beleven. Als je in Den Bosch bent is het zeker aan te raden om bij een bakker de welbekende Bossch bol te proberen.

Ga je op reis met een elektrische auto? Lees hier hoe lang je kunt rijden met een elektrische auto.

Bestemming bereikt

Vanuit Den Bosch duurt het anderhalf uur voordat je in Maastricht bent. In totaal ben je dus zo’n 2,5 tot 3 uur onderweg vanuit Amsterdam naar Maastricht, afhankelijk van het verkeer. Als je de Maas oversteekt kom je zo het historische centrum binnen. Maastricht is een van de oudste steden van Nederland. De eeuwenoude Sint-Servaasbasiliek en het bruisende Vrijthof maakt Maastricht de perfecte eindbestemming voor een rondreis door Nederland. In de buurt van Maastricht liggen veel kleine en pittoreske dorpjes verspreid door het groene heuvelland. Mocht je Zuid Limburg verder willen ontdekken, raden we het aan om de Mergellandroute te rijden. Deze rondreis start in Valkenburg (een dorp in de buurt van Maastricht) en komt langs adembenemende grotwoningen, kastelen en wijngaarden. Je komt onder andere langs het bergdorp Vijlen. Deze mergellandroute is zeker de moeite waard!

Voorbereiding

Voordat je met de auto op reis gaat is belangrijk dat je een aantal zaken op orde hebt. Met een betrouwbare sleepdienst die je door heel Nederland kan helpen, hoef je je onderweg in ieder geval geen zorgen te maken dat je met pech langs de weg komt te staan. Tank je auto goed vol, pomp je banden op en peil je olie. Zo ga je goed voorbereid de weg op. Maak vooraf een playlist zodat je je onderweg niet hoeft te vervelen en neem lekkere snacks mee. Zo hoef je minder vaak onderweg te stoppen en kun je meer genieten van het landschap om je heen. Een goede voorbereiding is dus vaak het halve werk. Als je goed voorbereid op weg gaat, zal je rondreis soepeler en fijner verlopen zonder al te veel stress. Zoek vooraf uit in welke steden je langer wilt blijven en eventueel ook wilt overnachten. Dit dien je vaak ruim vooraf te boeken of te reserveren. In de grote steden kan parkeren ook nog wel een uitdaging worden. Het zou dan een optie kunnen zijn om vooraf een parkeerplek te reserveren. Zo hoef je niet uren te zoeken naar een plekje en kun je langer genieten van de mooie steden die Nederland te bieden heeft.

Hoe lang...  Hoe lang doet een spoed koerier erover?

Vond je deze blog nu interessant? Lees dan ook hoe lang je moet wachten voordat je een auto mag huren.

Recent

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

19/07/2024

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

12/07/2024

Hoe lang gaat een tapijt mee?

08/07/2024

Hoe lang is een darm?

04/07/2024

Hoe lang blijven digitale bestanden online?

04/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang is het vliegen naar Mallorca

|
,

Hoe lang duurt het om een auto te slopen?

|

Hoe lang is het vliegen naar Turkije?

|

Hoe lang is het vliegen naar Tenerife

|
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!