Hoe lang duurt een verhuizing?

12/12/2022
|
169
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
12/12/2022

Hoe lang een verhuizing duurt, varieert tussen de 2 tot 10 uur. De tijd van een verhuizing hangt af van een aantal factoren. Zo is een verhuizing afhankelijk van de tijd die nodig is om alle spullen in en uit te laden en de tijd die nodig is van het oude adres naar het nieuwe adres te rijden. Ook kan er veel tijd zitten in de rit van het oude adres, naar het nieuwe adres. Dit heeft te maken met het moment dat iemand gaat verhuizen. In het weekend zal het drukker op de weg zijn, dan een doordeweekse dag.

Hoe lang duurt de voorbereiding op de verhuizing

Hoe lang het voorbereiden op een verhuizing duurt, is per situatie anders. Studenten zijn vaak al in een halve middag klaar met het inpakken van de meeste spullen. Echter is dit anders op het moment dat een stel gaat verhuizen. Een stel heeft vaker al meer spullen bij elkaar verzameld dan een student. Een stel zal dan ook eerder een paar dagen bezig zijn met de voorbereiding op de verhuizing. Gemakkelijk kunnen hier 2 tot 3 dagen voor worden uitgetrokken. Zoek je eerst nog een plek om te wonen? Hier lees je hoe lang de wachttijd van een huurwoning is!

Hoe lang duurt het in- en uitladen bij een verhuizing

De tijd die nodig is voor het in- en uitladen van de spullen, is per persoon verschillend. Het is afhankelijk van de hoeveelheid spullen, die iemand in bezit heeft. Op het moment dat iemand veel spullen in bezit heeft, zal het ook langer duren dat alle spullen zijn ingeladen. Ook is het afhankelijk van de grootte van de spullen. Grote/ zware meubelstukken zijn vaak lastiger te verhuizen. Er zal dan vaker ook meer tijd voor nodig zijn om deze spullen te verhuizen.

Vaak is er wel een geschatte tijd, voor het in- en uitladen van de meubelstukken. Deze tijd wordt vaak aangegeven door een verhuisbedrijf in limburg. Het verhuisbedrijf kijkt naar de gemiddelde m3 aan spullen, die moet worden verhuisd. Er zijn vaak al m3 gegeven, voor verschillende situaties. Zo zal een persoon met wat spullen ongeveer 8 m3 aan spullen hebben. Een stel met 1 of 2 kinderen, zou al gauw 37 m3 aan spullen moeten vervoeren. Er zijn gemiddeldes bekend over hoe lang het in- en uitladen in verschillende situaties, ongeveer in beslag neemt. Een persoon met wat spullen doet er ongeveer 2.5 uur over, terwijl een eenpersoonshuishouden al makkelijk aan 4 uur komt. Een stel met geen kinderen doet er gemiddeld 5.5 uur over, terwijl een stel met een of twee kinderen er ongeveer 8.5 uur over doet.

In deze blog is bekend geworden, hoe lang een verhuizing duurt. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “hoe lang gaat een LED-lamp mee“.

Wil je gaan verhuizen, maar weet je niet hoe lang je de hypotheekrente moet vastzetten? Je leest het in deze blog!

Hoe lang...  Hoe lang duurt het om zwanger te worden?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

|

Hoe lang is het rijden naar de Ardennen?

|

Hoe lang kun je rijden met een elektrische auto?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!