Hoe lang is een offerte geldig?

17/04/2023
|
416
Waldo Taekema
Waldo Taekema
17/04/2023

Wanneer je als bedrijf een offerte uitbrengt aan een klant, is het belangrijk om te weten hoelang deze offerte geldig blijft. Een offerte heeft geen wettelijke geldigheidsduur, de geldigheidsduur die je opgeeft bij een offerte is geheel vrij aan jou te bepalen. In deze blog meer over offertes.

Wat is een offerte?

Een offerte is een uitgebreide prijsopgave. In een offerte staat hoeveel het gaat kosten en wat er precies wordt aangeboden. Het is bedoeld om de (potentiële) klant informatie te geven over producten/ diensten en de prijzen daarvan.

Een offerte maken

Om een offerte te maken, heb je gegevens van de klant nodig. Via een klantgesprek of aanvraagformulier weet je al een beetje wat de klant zoekt of nodig heeft. Nadat je alle gegevens hebt verzameld kun je een offerte gaan opstellen. Hieronder staan de stappen die je moet uitvoeren, om een goede offerte op papier te krijgen.

Als je een makelaar uit Mechelen bent, en een klant heeft een offerte opgevraagd voor een bepaalde dienst die je mogelijk moet uitvoeren kun je dit op de volgende manier doen:

Stap 1: Vul de NAW-gegevens in

In een offerte staan contactgegevens van je bedrijf bijv. Makelaar Mechelen, bankrekeningnummer, btw-nummer en het nummer van de KVK. En een eventueel bedrijfslogo. Daarnaast vul je ook de gegevens van de klant in, datum van de offerte en een offertenummer.

Stap 2: Bepaal de aanhef

Dit is het begin van het stukje tekst op de offerte. Bepaal dan ook de juiste aanhef, heb je een formeel bedrijf zoals een makelaarskantoor dan is het ook netjes om een formele aanhef te gebruiken. Ben creatief met je eerste zinnen, je moet tenslotte een goede indruk achterlaten.

Stap 3: Omschrijf de werkzaamheden

Schrijf een samenvatting van de werkzaamheden die je voor de klant gaat uitvoeren. Dit doe je zodat de klant weet wat hij/zij van het bedrijf kan verwachten. Ook staat het zo zwart-op-wit en kun je altijd hierop terug vallen als er iets onduidelijk is.

Stap 4: De prijs

Zorg er voor dat de prijs van het product of dienst duidelijk wordt vermeld. De klant vraagt de offerte tenslotte op voor de prijs. Let er ook op dat je de prijzen inclusief en exclusief BTW in de offerte zet.

Stap 5: Geldigheid van offerte

Hierin staat de geldigheidsduur van uw offerte. De geldigheid van de offerte is (aantal dagen na dagtekening). Indien de geldigheid wordt overtroffen kunnen er prijsverschillen ontstaan.

Stap 6: De algemene voorwaarden

Bij de offerte voeg je de algemene voorwaarden van je bedrijf toe. Zorg ervoor dat de klant hiermee akkoord gaat door een handtekening te zetten.

Voorbeeld offerte:

Extra tips
Indien je de offerte wil sturen via mail, moet je er voor zorgen dat je de prijsopgave als pdf stuurt. Dit doe je zodat de klant geen wijzigingen kan aanbrengen aan de opmaak en de prijs.

Let op! Op het moment dat de opdrachtgever de offerte accepteert en ondertekent, is de offerte juridisch een bindend contract.

Lees ook: Hoe lang duurt een judo wedstrijd? , Hoe lang leven honden en katten? of hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

Hoe lang...  Hoe lang kun je rijden zonder benzine?

Recent

Hoe lang duurt een rijexamen?

09/02/2024

Hoe lang duurt een bezoek aan de chiropractor?

06/02/2024

Hoelang kun je vlees in de vriezer bewaren?

01/02/2024

Hoe lang duurt het om een schip te bouwen?

24/01/2024

Hoe lang leven mieren?

17/01/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

|

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!