Hoe lang duurt het voor ik de investering van zonnepanelen heb terugverdiend?

26/05/2023
|
103
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
26/05/2023

Heb jij geïnvesteerd in zonnepanelen en ben je benieuwd hoe lang het gaat duren voordat je de investering hebt terugverdiend? Veel mensen vragen zich dat af, omdat zonnepanelen plaatsen niet goedkoop is. Uiteindelijk wordt er gezegd dat je er veel voordeel uit haalt in de toekomst, maar hoelang moet je dan nog wachten? In deze blog lees je hoelang het duurt voor dat je de investering van zonnepanelen hebt terugverdiend.

Hoe lang duurt het terugverdienen investering zonnepanelen

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 7 jaar. Dus ben je nog geïnteresseerd om te investeren in zonnepanelen, dan raden wij je aan om niet te lang te wachten. Je kunt zonnepanelen in hoofddorp bestellen, dan kun je nog meegenieten van de terugverdientijd. Er zijn wel een aantal factoren die de terugverdientijd kunnen beïnvloeden.

Factoren die de terugverdientijd beïnvloeden

Nu je weet dat je gemiddeld 7 jaar moet wachten totdat je je investering in zonnepanelen hebt terugverdiend, kan het ook zijn dat de tijd langer duurt. Dit hangt namelijk van een aantal factoren af:

  • Aanschaf kosten en installatie: houd er rekening mee dat bij het installeren van zonnepanelen bijkomende kosten kunnen worden gemaakt. Deze kosten zullen niet meegerekend worden bij het geld dat je terugverdiend krijgt.
  • Het aantal zonuren: op zonnige dagen wordt er veel stroom opgewekt door zonnepanelen. Als je minder stroom verbruikt dan er opgeleverd is, wordt deze stroom teruggegeven aan het elektriciteitsnet.
  • Let op de levensduur, garantie en kwaliteit van zonnepanelen: mocht er iets misgaan met je zonnepanelen is het wel fijn om te weten of je garantie hebt of niet. Daarnaast kun je keuzes afwegen welke zonnepanelen een langere levensduur en kwaliteit hebben. Zo is de kans groter dat je je investering terugverdiend.

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen hebben velen voordelen. Door het plaatsen van zonnepanelen draag je bij aan een beter milieu, omdat bij zonnepanelen geen milieubelastende stoffen worden uitgestoten. Zonne-energie is een duurzame vorm van energie. Daarnaast wordt de waarde van je woning meer waard als je zonnepanelen op je dak hebt liggen. Dit is voordelig als je je huis ooit wilt gaan verkopen. En uiteindelijk bespaar je geld door zonnepanelen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook "Hoe lang is een offerte geldig?" en "Hoe lang mag een overkapping zijn?"

Hoe lang...  Hoe lang wordt de vlag uitgehangen?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een slot mee?

|

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoelang moet ik mijn telefoon opladen?

|
, ,
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!