Hoe lang is de Chinese muur

17/12/2022
|
651
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
17/12/2022

Wie kent hem niet, de Chinese muur. Dit bijzondere bouwwerk wordt ook wel de Grote Muur genoemd, omdat er geen muur op aarde zo immens en groot is als deze. De muur is sinds 2017 één van de zeven wereldwonderen. Maar hoe lang is de Chinese muur? Hier zijn eigenlijk twee antwoorden op. De lengte van de muur zelf is 6.259 kilometer lang, maar wanneer je alle natuurlijke grenzen en verdedigingswerken mee gaat tellen is de muur maar liefst 8.850 kilometer lang.

Deze lengte maakt dit bouwwerk zo ontzettend bijzonder. Vroeger werd gezegd dat de muur vanuit de ruimte gezien kon worden, maar doordat de muur smal is, klopt dit niet. De muur staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Gaat u binnenkort een reis maken naar China of bent u op dit moment in China? Dan mag een trip naar de Chinese muur natuurlijk niet ontbreken.

De geschiedenis

De bouw van de Chinese muur is gestart in 221 voor Christus tijdens de Qin-dynastie. Honderd. De keizer gaf opdracht om de muur te bouwen om zijn rijk te beschermen tegen vijanden. Er werd tien jaar gedaan om de muur af te krijgen. Honderdduizend jonge mannen werd gedwongen om hun ‘steentje’ bij te dragen aan de muur. Sommige mensen zeggen dat er een miljoen mensen gestorven zijn tijdens de bouw.

Op vaste afstanden werden wachttorens geplaatst. In totaal waren dit er meer dan 1300. Daarnaast waren er buiten de muur ook vuurbaken-torens. De soldaten die hier de wacht hielden, zagen de vijand als eerste.

Wanneer is de Chinese muur gebouwd?

De start van de muur vond ongeveer 2000 jaar geleden plaats. De opdracht werd gegeven door de eerst keizer van China: Qin Shi Huangdi. Delen van de muur stonden er al, maar deze dienden aan elkaar verbonden te worden tot een grote sterke muur. Niemand weet precies hoe lang ze bezig zijn geweest met de bouw van de muur, omdat dit zo ontzettend lang geleden is. Het is in ieder geval zeker dat het lang heeft geduurd. Voor de muur is maar liefst 180 miljoen kubieke meter aarde gebruikt.

Er zijn mensen die erfgoed taxeren. Deze mensen hebben een schatting gedaan wat het in deze tijd gekost zou hebben om de muur te laten bouwen. Het zou maar liefst 61,2 miljard euro gekost hebben. Een flink bedrag dus.

Dit was het dan, je weet nu hoe lang de Chinese muur is en nog wat extra feitjes. Ik hoop dat je dit artikel interessant vond.

Lees ook: hoe lang duurt een verhuizing en hoe lang kan een mens zich focussen.

Hoe lang...  Hoe lang duurt voorspel?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|

Hoe lang duurt het voordat gepersonaliseerde campagnes werken?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!