Hoe lang is je theorie geldig?

07/12/2022
|
415
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
07/12/2022

Het vervelendste aan het halen van een rijbewijs is altijd de theorie. De meeste mensen doen er een paar keer over, omdat ze steeds een of twee fouten te veel hebben. Omdat we dit niet nog een keer willen doen, is het belangrijk om te weten hoe lang je theorie geldig is. Dat ga ik je in dit artikel vertellen!

Hoelang is mijn theorie-examen geldig?

Volgens het CBR is een positief resultaat van een theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets 1 jaar en 6 maanden geldig. De geldigheid van je theorie begint op de dag dat je het gehaald hebt. Ben jij bijvoorbeeld geslaagd op 10 januari 2022. Dan is je theorie geldig tot 9 juli 2023. Heb jij jouw examen gehaald en weet je niet meer wanneer dit was? Kijk dan bij het CBR.

Wat moet je doen wanneer je examen bijna verloopt?

Als het jou niet lukt om je praktijkexamen te halen, moet je jouw theorie nog een keer over doen. Verwacht jij al eerder dat je het niet binnen die tijd gaat halen? Dan kun je drie maanden voordat je theorie verloopt al een niet examen inplannen. Dit is heel vervelend, maar het is wel een stuk makkelijker om het nog een keer te halen.

Tips om op tijd je praktijkexamen te halen.

Om ervoor te zorgen dat je jouw theorie niet nog een keer hoeft te doen, gaan we je een paar tips geven die jou hierbij kunnen helpen:

Les met regelmaat

Zorg ervoor dat je iedere week wel een rijles te hebben. Wanneer je hier regelmaat in hebt, zul je het niet verleren. Er zijn mensen die dit niet doen. Deze mensen zullen een grotere kans hebben om de theorie opnieuw te moeten doen. Het beste is zelfs om iedere week twee rijlessen in te plannen.

Langere lessen

Een rijles duurt in principe 60 minuten, maar we raden je aan om twee lessen achter elkaar te doen. Wanneer je 120 minuten rijdt, kun je kiezen uit veel meer verschillende routes. Daarnaast ben je minder tijd kwijt met het huis afzetten van andere leerlingen.

Hou je hoofd koel

Niet alleen tijdens je praktijkexamen moet je je hoofd koel houden en zelfverzekerd rijden, maar tijdens iedere les. Wanneer je dit tijdens de lessen doet, is het alleen nog maar makkelijker om je praktijk te halen. Als je dit doet, zul jij jouw theorie niet opnieuw moeten doen.

Dit was het dan, je weet hoe lang je theorie geldig is en je hebt een aantal tips gekregen om je praktijk sneller te halen. Binnenkort kun je een auto huren in Sittard en beginnen te rijden!

Lees ook: hoe lang duurt het theorie-examen en hoe lang gaat een tegelvloer mee.

Hoe lang...  Hoe lang wordt de vlag uitgehangen?

Recent

Hoe lang duurt een rijexamen?

09/02/2024

Hoe lang duurt een bezoek aan de chiropractor?

06/02/2024

Hoelang kun je vlees in de vriezer bewaren?

01/02/2024

Hoe lang duurt het om een schip te bouwen?

24/01/2024

Hoe lang leven mieren?

17/01/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang duurt een rijexamen?

|

Hoe lang duurt het om een schip te bouwen?

|

Hoe lang duurt een theorie examen auto?

|
,

Hoe lang is de A2?

|
,
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!