Hoelang duurt het verbouwen van een keuken

27/02/2023
|
435
Waldo Taekema
Waldo Taekema
27/02/2023

Als je je keuken gaat verbouwen dan weet je dat je even een andere manier moet zoeken om eten te koken. Als het zomer is dan zou je tijdelijk een geïmproviseerde buitenkeuken kunnen maken, maar in de winter wordt dit iets lastiger. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen koken binnen op een gastfornuis wat je in de woonkamer neerzet. Een gemiddelde keukenverbouwing duurt tussen de vier en de acht weken. Dit kan variëren, omdat dat afhangt van de omvang van de verbouwing, maar ook van de beschikbaarheid van materialen en de beschikbaarheid van eventuele professionals die je inhuurt. Er zijn allerlei factoren die de duur van een verbouwing van de keuken kunnen beïnvloeden. In deze blog lichten we die toe, zodat jij niet voor verassingen komt te staan. Zoek jij eerst nog een nieuw stekkie voordat je gaat verbouwen? Kijk dan hier naar hoe lang de wachtlijst voor een nieuwe huurwoning is!

Grootte

Als eerste is de grootte van de keuken van belang voor de duur van de verbouwing. Heb jij een grote keuken? Dan gaat de verbouwing langer duren dan wanneer jij een kleine keuken hebt. In een grote keuken moet er meer gesloopt worden, maar er moet ook weer meer voor in de plaats worden teruggezet. Een architects in de buurt van Amsterdam je helpen met een bouwtekening maken voor je nieuwe keuken. Zo heb jij goed zicht op wat er tijdens de verbouwing allemaal in je keuken geplaatst wordt.

hoelang duurt het verbouwen van een keuken

Materialen

Ook de beschikbaarheid van materialen kan de duur van je verbouwing beïnvloeden. Als je alle materialen hebt zal het verbouwen redelijk snel verlopen, maar kun je een aantal materialen niet krijgen of hebben deze materialen bijvoorbeeld vertraging met de levering dan kan je verbouwing langer gaan duren. Het is dus een tip om te zorgen dat je eerst alle materialen in huis hebt voordat je gaat verbouwen.

Lees ook Hoelang gaat een keuken mee!

Professionals

Natuurlijk spelen de professionals ook een rol. Ga je niet zelf je keuken verbouwen, maar laat je dit doen? Dan zal je rekening moeten houden met hun beschikbaarheid. Als zij helemaal volgeboekt zitten dan moet je misschien wel een jaar of langer wachten, dus bedenk op tijd wanneer je je keuken wilt verbouwen.

Onvoorziene omstandigheden

Tot slot kunnen onvoorziene omstandigheden de duur van de verbouwing ook uitstellen. Deze dingen kun je van tevoren niet overzien en gebeuren tijdens het verbouwen. Denk aan problemen met leidingen of bedrading.

Lees ook Hoe lang kun je doen met een barbecue?

Hoe lang...  Hoe lang duurt de kerstperiode?

Recent

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

19/07/2024

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

12/07/2024

Hoe lang gaat een tapijt mee?

08/07/2024

Hoe lang is een darm?

04/07/2024

Hoe lang blijven digitale bestanden online?

04/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

|

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

|

Hoe lang gaat een tapijt mee?

|

Hoe lang is een darm?

|
© Copyright Hoe lang 2024

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!