Hoelang duurt het verbouwen van een keuken

27/02/2023
|
206
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
27/02/2023

Als je je keuken gaat verbouwen dan weet je dat je even een andere manier moet zoeken om eten te koken. Als het zomer is dan zou je tijdelijk een geïmproviseerde buitenkeuken kunnen maken, maar in de winter wordt dit iets lastiger. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen koken binnen op een gastfornuis wat je in de woonkamer neerzet. Een gemiddelde keukenverbouwing duurt tussen de vier en de acht weken. Dit kan variëren, omdat dat afhangt van de omvang van de verbouwing, maar ook van de beschikbaarheid van materialen en de beschikbaarheid van eventuele professionals die je inhuurt. Er zijn allerlei factoren die de duur van een verbouwing van de keuken kunnen beïnvloeden. In deze blog lichten we die toe, zodat jij niet voor verassingen komt te staan. Zoek jij eerst nog een nieuw stekkie voordat je gaat verbouwen? Kijk dan hier naar hoe lang de wachtlijst voor een nieuwe huurwoning is!

Grootte

Als eerste is de grootte van de keuken van belang voor de duur van de verbouwing. Heb jij een grote keuken? Dan gaat de verbouwing langer duren dan wanneer jij een kleine keuken hebt. In een grote keuken moet er meer gesloopt worden, maar er moet ook weer meer voor in de plaats worden teruggezet. Een architects in de buurt van Amsterdam je helpen met een bouwtekening maken voor je nieuwe keuken. Zo heb jij goed zicht op wat er tijdens de verbouwing allemaal in je keuken geplaatst wordt.

hoelang duurt het verbouwen van een keuken

Materialen

Ook de beschikbaarheid van materialen kan de duur van je verbouwing beïnvloeden. Als je alle materialen hebt zal het verbouwen redelijk snel verlopen, maar kun je een aantal materialen niet krijgen of hebben deze materialen bijvoorbeeld vertraging met de levering dan kan je verbouwing langer gaan duren. Het is dus een tip om te zorgen dat je eerst alle materialen in huis hebt voordat je gaat verbouwen.

Professionals

Natuurlijk spelen de professionals ook een rol. Ga je niet zelf je keuken verbouwen, maar laat je dit doen? Dan zal je rekening moeten houden met hun beschikbaarheid. Als zij helemaal volgeboekt zitten dan moet je misschien wel een jaar of langer wachten, dus bedenk op tijd wanneer je je keuken wilt verbouwen.

Onvoorziene omstandigheden

Tot slot kunnen onvoorziene omstandigheden de duur van de verbouwing ook uitstellen. Deze dingen kun je van tevoren niet overzien en gebeuren tijdens het verbouwen. Denk aan problemen met leidingen of bedrading.

Lees ook Hoe lang kun je doen met een barbecue?

Hoe lang...  Hoe lang mag je overkapping zijn?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een slot mee?

|

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoelang moet ik mijn telefoon opladen?

|
, ,
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!