Hoe lang duurt het recyclen van metaal

13/03/2023
|
113
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
13/03/2023

Metaal is een materiaal dat in erg veel producten gebruikt wordt. Je kunt het onder andere vaak vinden in voertuigen en elektronica en is een materiaal dat goed gerecycled kan worden. Zelf metaal vanuit je bedrijf recyclen of vanuit thuis witgoed in Brunssum recyclen? In deze blog lees je meer over het recyclen van metaal en hoe lang het duurt.

Waarom metaal recyclen?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het recyclen van metaal. Allereerst zorgt het recyclen van metaal er natuurlijk voor dat we flink kunnen besparen. Het materiaal wordt immers hergebruikt en dit is vooral van belang bij koper en tin omdat die metalen ver van onuitputtelijk zijn.

Ten tweede is het recyclen van metaal goed voor ons milieu. Onze natuur heeft gemiddeld 10 jaar nodig om ijzer en staal af te breken en aluminium kan zelfs tientallen jaren duren. Het is dus voordelig voor ons milieu om deze metalen te recyclen, in plaats van weg te gooien. Recyclen zorgt verder nog voor het besparen van energie, omdat er een stuk minder energie vrij komt bij het recyclen van metaal.

Het proces

Het proces van recyclen kent een aantal stappen die door grote bedrijven doorlopen worden. Als consument krijg je hier weinig van mee, maar de drie grootste stappen van het recycleproces worden hieronder kort besproken.

witgoed Brunssum

Sorteren

De eerste stap in het verwerken van metaal is het verzamelen en sorteren ervan. Meestal wordt ijzer als eerste eruit gehaald, waarna er vooral aluminium en koper overblijft. Eventueel wordt er dan nog eens gesorteerd op basis van kwaliteit. Zo kan er nauwkeuriger gerecycled worden.

Behandelen

Nadat de metalen gesorteerd zijn begint het behandelproces. De metalen worden versneden en behandeld om dingen als verf en lijm te verwijderen. Hierna worden de materialen in een blok geperst.

Recyclen

Tot slot worden deze blokken metaal gesmolten in industriële ovens. Ze worden opnieuw gesorteerd en kunnen hierna gebruikt worden voor de productie van nieuwe producten. Er volgt altijd nog een kwaliteitscontrole om er zeker van te zijn dat de metalen nog van degelijke kwaliteit zijn en geschikt zijn voor de productie van nieuwe producten.

Witgoed recyclen

Het recyclen van bijvoorbeeld witgoed Brunssum als consument is vrij eenvoudig en hier hoeft geen heel proces aan geweid te worden. Als consument kun je meestal je oude apparaten, zoals bijvoorbeeld een wasmachine, inleveren bij een lokale winkel. De winkel is verplicht ieder soortgelijk apparaat in te nemen bij de aankoop van een nieuwe, zonder hiervoor kosten in rekening te brengen. Een winkel mag dit niet weigeren en het maakt dan ook niet uit hoe groot het apparaat is, welk merk het is en of het apparaat nog werkt. Zelfs bij het online bestellen van een nieuwe wasmachine of soortgelijk product is de winkel verplicht om je witgoed in Brunssum op te halen. Dit kun je meegeven aan de bezorger die je pakket bezorgd, of de winkel moet een afspraak met je maken om het op te komen halen.

Er is ook altijd nog de optie om je witgoed in te leveren bij de gemeente. Afhankelijk van de gemeente zijn er drie opties. Je kunt deze apparaten inleveren bij de gemeentelijke verzamelplaats, op de stoep zetten bij het huisvuil of een afspraak maken om ze op te laten halen.

Hoe lang...  Hoe lang heb je last van de gevolgen van werken met asbest?

Genoten van deze blog? Bekijk dan zeker ook onze blog over Hoelang duurt het proces van een huis kopen en Hoelang duurt het om volledig te ontspannen? en Hoe lang duurt het voor ik de investering van zonnepanelen heb terugverdiend?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

|

Hoe lang duurt het om DJ te worden

|

Hoe lang duurt het voordat gepersonaliseerde campagnes werken?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!