Hoe lang is het rijden naar de Ardennen?

12/04/2023
|
289
Mathias Molenberg
Mathias Molenberg
12/04/2023

De Ardennen, gelegen in het zuidoosten van België, is een populaire vakantiebestemming voor mensen die op zijn naar rust, natuur en avontuur. De Ardennen biedt ook leuke activiteiten. Een van de meest gestelde vragen van mensen die een bezoek aan de Ardennen plannen, is hoe lang het duurt om er te komen. In deze blog bespreken we de verschillende routes en geven we voor elke route een geschatte reistijd. 

De afstand vanuit Nederland

De afstand tussen Nederland en de Ardennen is afhankelijk van de specifieke locatie waar je uit Nederland wilt vertrekken. Over het algemeen is de Ardennen goed bereikbaar vanuit Nederland en zijn de reistijden afhankelijk van het gekozen vervoermiddel en de verkeersomstandigheden. Reizen vanuit het noorden van Nederland naar de Ardennen duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Hier leg je ongeveer 400 kilometer af. Vertrekkend vanuit Utrecht, in het hart van Nederland, duurt de reis ongeveer 3 uur. Dit beslaat een afstand van ongeveer 250 kilometer. Tot slot is de afstand vanaf het zuiden van Nederland (Limburg) zo'n 180 km en doe je er minimaal 2 uur over om in de Ardennen aan te komen. Al deze reistijden zijn schattingen en gaan ervan uit dat met de auto gereisd wordt.

Reizen met de trein

Heb je geen rijbewijs, of is je rijbewijs verlopen en kun je niet met de auto reizen, geen probleem, je kunt de Ardennen ook met de trein bereiken. Echter er rijden geen rechtstreekse treinen vanuit Nederland naar de Ardennen, maar je kunt de Ardennen wel bereiken met de trein via een tussenstop in België. Met Thalys of Intercity Brussel ben je bijvoorbeeld in Brussel-Zuid of Antwerpen zonder al te lange reizen, want je bent er in een halve dag. Dit is natuurlijk afhankelijk van vertrektijd, overstaptijd en route. Het voordeel van reizen met de trein is dat je kunt ontspannen en genieten van het landschap zonder je zorgen te hoeven maken over files of parkeerplaatsen. 

Het plannen van jouw reis

Het is belangrijk om jouw reis goed te plannen voordat je naar de Ardennen reist. Kies eerst het vervoermiddel dat het beste bij je past en vergelijk prijzen en reistijden. Als je met de auto gaat, zorg dan dat je de route en verkeersregels kent en houd rekening met de bochtige wegen van de Ardennen. Ga je met de trein, controleer dan de vertrek- en overstaptijd zodat je op tijd op het station aankomt. Boek indien nodig accommodatie van tevoren om teleurstelling te voorkomen. Vergeet niet jouw paspoort en andere noodzakelijke reisdocumenten mee te nemen. Door je reis goed te plannen, haal je het meeste uit je verblijf in de Ardennen inclusief de leukste activiteiten. 

Heb jij haast voordat je op vakantie gaat? Lees dan hier ook een artikel over hoe lang een slot meegaat. Zo weet jij precies wanneer het tijd is je slot te vernieuwen en niet door alle gekkigheid je sleutel over te laten breken in het slot.

Tips voor een veilige en plezierige reis

Er zijn enkele tips die je kunt volgen om jouw reis naar de Ardennen zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je goed uitgerust bent voordat je vertrekt en dat je tijdens de reis, indien je met de auto gaat, regelmatig pauzeert om vermoeidheid te voorkomen. Volg ook de lokale verkeersregels en wees zeer voorzichtig op de wegen, vooral op de smalle en bochtige wegen van de Ardennen. Als je met de trein reist, let dan goed op je bagage en zorg goed voor jezelf op het station en onderweg. Als je deze tips opvolgt, reis je met een gerust hart naar de Ardennen. 

Hoe lang...  Hoe lang duurt het theorie-examen?

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ook onze blog over hoe lang een offerte geldig is of hoe lang duurt de zomervakantie?

Recent

Hoe lang is de A2?

17/11/2023

Hoe lang duurt een afspraak bij een notaris?

16/11/2023

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

15/11/2023

Hoelang hebben spieren nodig om te herstellen?

14/11/2023

Hoe lang gaat een slot mee?

08/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe lang is de A2?

|
,

Hoe lang moet je wachten voordat je een auto mag huren?

|

Hoe lang kun je rijden met een elektrische auto?

|

Hoe lang duurt een verhuizing?

|
© Copyright Hoe lang 2023

Onderdeel van De Betekenis Fabriek

hello world!